Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2018






















Οι εικόνες με τις φωτογραφίες και τα video είναι από την απίστευτη  προετοιμασία που κάνει η μουσικός του σχολείου μας κα Δήμου Φωτεινή με τους μαθητές του σχολείου  και τους μαθητές του Μουσικού Σχολείου Σερρών με το οποίο συνεργάζεται  το σχολείο μας για την κεντρική μουσική εκδήλωση που θα γίνει για την υποδοχή των φιλοξενούμενων. Η συνεργασία με το μουσικό αποφασίστηκε με κύριο σκοπό να πάρουν μέρος στην εκδήλωση οι παλιότεροι μαθητές του σχολείου μας και άλλοι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Σερρών στα πλαίσια της διάχυσης του προγράμματος. Ευχαριστούμε πολύ τη διεύθυνση του Μουσικού Σχολείου, τους εκπαιδευτικούς που μας βοήθησαν και τους μαθητές που πήραν  μέρος στο πρόγραμμα.








erasmus corner




















































Τα παιδιά με τη βοήθεια της εικαστικού Μποζίνη Αμαλίας δημιουργούν το δέντρο του Erasmus Corner. Oι ζωγραφιές έχουν θέμα κυρίως τη μουσική και η επιρροή του μεγάλου δημιουργού Καντίνσκυ  είναι εμφανής σε όλη τη σύνθεση.















Οι δύο παραπάνω εικόνες επιλέχτηκαν να στολίσουν τις αρχικές αφίσες, τα μπλουζάκια, τα καπέλα, τις τσάντες και τις καρτέλες που θα δοθούν στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς που θα πάρουν μέρος στο πρόγραμμα.



                                      
Οι αφίσες για τη διάχυση του προγράμματος

To καπέλο



Φλυτζάνι για τα παιδιά 
φλυτζάνι για τους μεγάλους

Τα καρτελάκια για τους συμμετέχοντες
Μαθητές του σχολείου  με τη βοήθεια της δασκάλας των Εικαστικών Μποζίνη Αμαλίας δημιούργησαν κοσμήματα με τον ήλιο της Βεργίνας για να τα χαρίσουν στους φιλοξενούμενους.

Μαθητές του σχολείου  με τη βοήθεια της δασκάλας των Εικαστικών Μποζίνη Αμαλίας δημιούργησαν σελιδοδείχτες με τον ήλιο της Βεργίνας για να τα χαρίσουν στους φιλοξενούμενους

Τα δώρα  υποδοχής για τους  συμμετέχοντες


Οι μαθητές της χορωδίας, με τη μουσικό Δήμου Φωτεινή προετοιμάζονται για τις μουσικές εκδηλώσεις του σχολείου 

Οι μαθητές της Α΄Δημοτικού ετοιμάζουν την αίθουσα για την υποδοχή των φιλοξενούμενων





Οι μαθητές της Β Δημοτικού προβάρουν τα λόγια με τα οποία θα υποδεχτούν τους φιλοξενούμενους
   







Το Γ1 τμήμα με τη μουσικό ετοιμάζονται για την υποδοχή των φιλοξενούμενων

Το Δ2  τμήμα  του σχολείου με το δάσκαλό τους ετοιμάζονται για την υποδοχή των φιλοξενουμένων


Η ΣΤ΄τάξη με τη μουσικό Δήμου Φωτεινή ετοιμάζονται για τις μουσικές εκδηλώσεις του σχολείου στα πλαίσια της φιλοξενίας 


































Οι παραπάνω εικόνες είναι τα logo που ετοίμασαν οι μαθητές όλου του σχολείου για την επιλογή του logo του προγράμματος με τη βοήθεια της Εικαστικού ου σχολείου  Μποζίνη Φωτεινής.















Οι  παραπάνω εικόνες δείχνουν ανά  τρεις ή ανά τέσσερις ορισμένους από τους σελιδοδείχτες που ετοίμασαν οι μαθητές όλων των τάξεων του σχολείου με τη δασκάλα των Εικαστικών κα Μποζίνη Αμαλία για να προσφερθούν ως δώρο στους φιλοξενούμενους μαθητές και εκπαιδευτικούς.





Οι χώρες εταίροι του προγράμματος




























































































Οι παραπάνω φωτογραφίες απεικονίζουν ένα μέρος από τις εικαστικές δραστηριότητες για την υποδοχή των φιλοξενούμενων. Κάθε τάξη και κάθε εκπαιδευτικός οργάνωσαν δραστηριότητες ζωγραφικής ώστε το σχολείο να μεταμορφωθεί σε ένα καλλιτεχνικό εργαστήρι και οι  τοίχοι να ντυθούν με τα χρώματα της Ευρώπης. Η συμμετοχή όλων ήταν εθελοντική, αθρόα και ενθουσιώδης.










Η αίθουσα Πληροφορικής έτοιμη να φιλοξενήσει τις δραστηριότητες του γκρουπ της Πληροφορικής που έχουν προγραμματιστεί για την συγκεκριμένη κινητικότητα. Ευχαριστούμε πολύ το σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων για τη αγορά και τοποθέτηση των κουρτινών και σ΄αυτόν τον χώρο.




Η αίθουσα υποδοχής των φιλοξενούμενων.. Βάφτηκε και διακοσμήθηκε με έργα μαθητών. Οι κουρτίνες αγοράστηκαν  και τοποθετήθηκαν με τη βοήθεια του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου.  





Η παραπάνω εικαστική δημιουργία έγινε με την συνεργασία του Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Σερρών.  Η συνεργασία ζητήθηκε στα πλαίσια της διάχυσης του προγράμματος και η εικαστικός του Πειραματικού Σχολείου Σερρών "Κωνσταντίνος Καραμανλής", κα  Βαρσάμη Χρυσούλα με τους μαθητές της στον Όμιλο Τέχνης του παραπάνω σχολείου, δημιούργησαν αυτήν την αφίσα.  Τους ευχαριστούμε όλους ιδιαίτερα.



Οι σημαίες των κρατών των τεσσάρων εταίρων του προγράμματος " Ουγγαρία, Ελλάδα, Ιταλία, Τουρκία"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου